Asus Mesh Wifi-systemen

ASUS is een van de eerste aanbieders van Mesh Wifi op de markt. De Asus Mesh Wifi-routers en Mesh Wifi-systemen zijn alle geschikt voor AiMESH (een nieuwe innovatieve routerfunctie die meerdere ASUS-routers met elkaar verbindt).

Onderstaand een overzicht van een aantal Asus Mesh Wifi-systemen (modellen): RT-AC, RT-AX, RT-AXE en AX.

1. Wat is Asus?

ASUS is een multinational gevestigd in Taiwan die bekend staat als een toonaangevende fabrikant van computers, hardware, elektronische apparaten en randapparatuur. Het bedrijf werd opgericht in 1989 door T.H. Tung, Ted Hsu, M.T. Liao en Wayne Hsieh. ASUS is een afkorting van “Pegasus,” het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie dat symbool staat voor inspiratie en kunst. Enkele kenmerken van ASUS en zijn productaanbod zijn: Laptops en Desktops, Moederborden en Componenten, Monitoren, Gaming Hardware, Netwerkapparatuur, Smartphones en Tablets, Perifere Apparaten, Republic of Gamers (ROG), Mini-PC’s en Chromebooks.

ASUS staat bekend om zijn streven naar innovatie, kwaliteit en prestaties in de technologische markt. Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid en bedient een breed scala aan consumenten, van reguliere gebruikers tot enthousiaste gamers en professionals.

2. De verschillende Asus Mesh Wifi-systemen

Asus biedt Mesh Wifi-systemen onder de naam “ASUS AiMesh.” Onderstaand een overzicht van alle ASUS AiMesh Mesh Wifi-systemen (modellen):

RT-AC: RT-AX: TUF GAMING: Overigen:
RT-AC68U RT-AX55 AX3000 RT-AXE7800
RT-AC88U RT-AX56U AX3000 V2 ZenWifi AX Hybrid (XP4)
RT-AX59U AX5400 AiMesh AX6100
RT-AX68U AX6000
RT-AX82U
RT-AX86U
RT-AX86S
RT-AX86U Pro
RT-AX88U
RT-AX88U Pro
RT-AX89X
RT-AX92U

ASUS brengt regelmatig nieuwe modellen en firmware-updates uit, dus het is raadzaam om de officiële ASUS-website te raadplegen voor de meest actuele informatie over beschikbare AiMesh Mesh Wifi-systemen. Het beste model voor jou hangt af van de grootte van je huis, de gewenste snelheid, dekkingsbehoeften en het beschikbare budget.

3. De kenmerken en voordelen van Asus Mesh Wifi-systemen

De kenmerken van ASUS AiMesh Mesh Wifi-systemen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en de generatie. Hier zijn echter enkele gemeenschappelijke kenmerken die vaak geassocieerd worden met ASUS AiMesh Mesh Wifi-systemen:

  • AiMesh-technologie:

ASUS AiMesh maakt gebruik van mesh-technologie om een samenhangend wifi-netwerk te creëren met één enkele naam (SSID). Dit zorgt voor naadloze overgangen tussen de router en satellieten voor optimale dekking.

  • Tri-Band Functionaliteit (sommige modellen):

Bepaalde AiMesh-modellen ondersteunen tri-band functionaliteit, waardoor een extra 5 GHz-band beschikbaar is voor specifieke communicatie tussen de knooppunten, waardoor de hoofdband beschikbaar blijft voor directe verbindingen met apparaten.

  • Wi-Fi 6 Ondersteuning (sommige modellen):

Nieuwere AiMesh-modellen ondersteunen de nieuwste wifi-standaard, Wi-Fi 6 (802.11ax), waardoor hogere snelheden en betere prestaties mogelijk zijn, vooral in omgevingen met veel verbonden apparaten.

  • Eenvoudige Installatie en Beheer:

ASUS AiMesh-systemen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en beheer. De ASUS Router-app of webgebaseerde interface begeleidt gebruikers door het installatieproces en biedt tools voor het beheren van het wifi-netwerk.

  • Automatische Optimalisatie:

AiMesh-systemen hebben functies zoals automatische kanaalselectie en automatische bandwisseling om de prestaties te optimaliseren en interferentie te verminderen.

  • Ethernetpoorten op Satellieten (sommige modellen):

Veel AiMesh-satellieten hebben ethernetpoorten, waardoor bedrade apparaten kunnen worden aangesloten voor een stabiele bekabelde verbinding.

  • Gastnetwerk Ondersteuning:

ASUS AiMesh biedt vaak de mogelijkheid om een gastnetwerk in te stellen, zodat bezoekers veilig kunnen verbinden zonder toegang tot het hoofdnetwerk.

  • Ouderlijk Toezicht (sommige modellen):

Bepaalde AiMesh-modellen bieden ouderlijk toezicht waarmee gebruikers de internettoegang voor specifieke apparaten kunnen beheren.

  • Adaptieve QoS (Quality of Service):

ASUS AiMesh-systemen ondersteunen vaak Adaptieve QoS-functies, waarmee gebruikers prioriteit kunnen geven aan specifieke apparaten of toepassingen voor een betere prestatie-ervaring.

  • AiProtection Beveiliging (sommige modellen):

Sommige AiMesh-modellen worden geleverd met ingebouwde AiProtection, een beveiligingspakket dat helpt bij het beschermen van het netwerk tegen bedreigingen, malware en aanvallen.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke kenmerken kunnen variëren afhankelijk van het exacte model en de generatie van het ASUS AiMesh Mesh Wifi-systeem dat je overweegt. Raadpleeg de productspecificaties en documentatie voor het meest nauwkeurige overzicht van functies.