AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen

Vergroot je thuis- of kantoornetwerk met veelzijdig systeem van AVM Fritz! Mesh Wifi. Dit Mesh Wifi-systeem is gemakkelijk uit te breiden met andere AVM producten zoals de Fritz!Repeater of de Fritz!Powerline.

Onderstaand een overzicht van alle AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen (modellen):

 • AVM Fritz!Repeater;
 • AVM Fritz!Powerline.

1. Wat is AVM Fritz!?

AVM Fritz! is een merk van het Duitse technologiebedrijf AVM GmbH. Fritz! staat vooral bekend om zijn productlijn van routers en netwerkapparatuur. AVM is opgericht in 1986 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van breedband- en draadloze communicatietechnologie. Hier zijn enkele kenmerken en aspecten van AVM Fritz!: Fritz!Box Routers, Draadloze Mesh-technologie, DECT-telefoonondersteuning, DSL- en Kabelmodems, Thuisnetwerkfunctionaliteit, Software- en Firmware-updates, Duits Kwaliteitsmerk en Fritz!OS, Fritz!Repeater.

Het merk AVM Fritz! heeft een sterke aanwezigheid in Europa en wordt gewaardeerd om zijn betrouwbare en veelzijdige routers. Het wordt vaak geassocieerd met geavanceerde technologieën en innovatieve functies voor thuisnetwerken.

2. De verschillende AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen

AVM Fritz! biedt Mesh Wifi-systemen onder de naam “Fritz! Mesh.” Een belangrijk onderdeel van het Fritz! Mesh-systeem is de integratie van meerdere Fritz!-producten, waaronder routers en repeaters, om een naadloos en samenhangend wifi-netwerk te creëren. Hier zijn enkele van de Fritz! Mesh Wifi-producten:

 • Fritz!Box Mesh Routers:

Verschillende Fritz!Box-routers, zoals de Fritz!Box 7590 en 7590 AX, ondersteunen Mesh-functionaliteit. Deze routers fungeren als de kern van het Mesh-netwerk en coördineren de communicatie tussen verschillende knooppunten.

 • Fritz!Repeater:

Fritz!Repeater-producten, zoals de Fritz!Repeater 2400 en 3000, worden gebruikt als draadloze satellieten om de wifi-dekking uit te breiden en te versterken. Ze werken samen met Fritz!Box-routers om een samenhangend Mesh-netwerk te vormen.

 • Fritz!Powerline:

In sommige configuraties kan Fritz!Powerline worden gebruikt om het Mesh-netwerk uit te breiden via het elektriciteitsnetwerk in huis. Dit is handig in situaties waar draadloze verbindingen beperkt zijn.

Het Fritz! Mesh-systeem maakt gebruik van intelligente Mesh-technologie om ervoor te zorgen dat apparaten naadloos kunnen schakelen tussen de verschillende knooppunten, waardoor een stabiele en consistente wifi-ervaring wordt geboden in het hele huis.

Het is belangrijk om de officiële AVM Fritz!-website te raadplegen voor de meest recente informatie over beschikbare Fritz! Mesh Wifi-producten en compatibiliteit met specifieke routers en repeaters.

AVM Fritz!Repeater: AVM Fritz!Powerline:
600 510E (set)
1200 AX 540E (set)
2400 1220
3000 1220 (set)
3000 AX 1260
6000 1260 (set)

3. De kenmerken en voordelen van AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen

De AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen bieden verschillende kenmerken en functionaliteiten die bijdragen aan een naadloze en betrouwbare wifi-ervaring in huis. Hier zijn enkele van de kenmerken van AVM Fritz! Mesh Wifi-systemen:

 • Mesh-technologie:

AVM Fritz! Mesh maakt gebruik van intelligente Mesh-technologie om een samenhangend wifi-netwerk te creëren. Dit maakt het mogelijk dat apparaten naadloos schakelen tussen verschillende knooppunten (routers, repeaters) voor een consistente dekking.

 • Fritz!Box Routers als Knooppunten:

Fritz!Box-routers kunnen fungeren als de kern van het Mesh-netwerk. Ze coördineren en beheren de communicatie tussen verschillende knooppunten om een optimale dekking te bieden.

 • Fritz!Repeater als Draadloze Satellieten:

Fritz!Repeater-producten fungeren als draadloze satellieten die de wifi-dekking uitbreiden. Ze communiceren met de Fritz!Box-router en andere repeaters om een naadloos Mesh-netwerk te vormen.

 • Automatische Optimalisatie:

AVM Fritz! Mesh-systemen streven naar automatische optimalisatie van het netwerk. Ze kunnen zelfstandig de beste kanalen en frequenties kiezen om interferentie te verminderen en de prestaties te optimaliseren.

 • Eenvoudige Installatie en Beheer:

AVM staat bekend om gebruiksvriendelijke interfaces. Fritz! Mesh Wifi-systemen kunnen worden geconfigureerd en beheerd via de Fritz!Box-webinterface of de Fritz!App op mobiele apparaten.

 • Wifi Roaming:

Dankzij de Mesh-technologie ondersteunen Fritz! Mesh-systemen wifi-roaming. Dit betekent dat apparaten automatisch overschakelen naar het sterkste signaal, waardoor een naadloze verbinding wordt gehandhaafd terwijl je door het huis beweegt.

 • Fritz!Powerline Integratie (optioneel):

Fritz! Mesh kan worden uitgebreid via het elektriciteitsnetwerk met Fritz!Powerline-adapters, waardoor het bereik van het Mesh-netwerk wordt vergroot.

 • Thuisnetwerkfunctionaliteit:

Fritz! Mesh biedt diverse functies voor thuisnetwerken, waaronder gedeelde opslag, printerdeling en toegang tot andere netwerkbronnen.

 • Veiligheid en Privacy:

AVM hecht waarde aan beveiliging en privacy. Fritz! Mesh-systemen bieden functies zoals WPA3-versleuteling en automatische updates om de beveiliging te waarborgen.

 • DECT-telefoonondersteuning (sommige modellen):

Bepaalde Fritz!Box-modellen ondersteunen DECT-telefoons, waardoor gebruikers draadloze telefoons kunnen integreren met hun router.

De specifieke kenmerken kunnen variëren afhankelijk van het exacte model en de generatie van het Fritz! Mesh Wifi-systeem dat je gebruikt. Voor gedetailleerde informatie en configuratie-opties is het raadzaam de officiële AVM Fritz!-documentatie te raadplegen.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl