Google Nest Mesh Wifi-systemen

Betreed de wereld van naadloze connectiviteit met Google Nest Wifi! Transformeer je thuisnetwerk met krachtige prestaties en intelligent ontwerp. Geniet van een betrouwbare, razendsnelle internetverbinding die je hele huis omarmt.

Onderstaand een overzicht van alle Google Nest Mesh Wifi-systemen (modellen):

 • Google Wifi Mesh (2, 3, 4 en 5-pack);
 • Google Wifi Pro (2, 3, 4 en 5-pack).

1. Wat is Google Nest?

Google Nest is een merk van slimme thuisproducten en domotica dat eigendom is van Google, dochteronderneming van Alphabet Inc. Het merk biedt een reeks producten die zijn ontworpen om het huis slimmer, comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Het Google Nest-ecosysteem omvat diverse apparaten die verbonden zijn met het internet en die kunnen worden beheerd en gecontroleerd via een app op smartphones en andere slimme apparaten. Enkele belangrijke producten en categorieën binnen het Google Nest-ecosysteem zijn onder andere: Google Nest Thermostaten, Google Nest Camera’s, Google Nest Hello Video Doorbell, Google Nest Protect, Google Nest Wifi, Google Nest Hub en Nest Hub Max, Google Nest Audio en Google Nest Aware.

Google Nest-apparaten worden vaak geïntegreerd met andere smart home-platforms en kunnen worden bediend via spraakopdrachten met de Google Assistent. Het doel van Google Nest is om het huis slimmer en meer verbonden te maken, waardoor gebruikers hun huis efficiënter kunnen beheren en meer controle hebben over hun leefomgeving.

2. De verschillende Google Nest Mesh Wifi-systemen

Google Nest Wifi, met geavanceerde mesh-technologie, maakt dode wifi-zones verleden tijd. Ervaar eenvoudige installatie, Google Assistent integratie en een stijlvol design. Google Nest biedt twee belangrijke modellen aan binnen hun Nest Wifi-systeem:

 • Google Nest Wifi Pro: supersnelle wifi 6E in en rond je huis of kantoor;
 • Google Nest Mesh Wifi: een slimme keuze voor betrouwbare wifi.

Vergelijk beide Mesh Wifi-systemen in de onderstaande tabel:

Google Nest Wifi Mesh: Google Nest Wifi Pro:
Type wifi Wifi 6E (AXE4200) Wifi 5 (AC1200)
Topsnelheden Tot 4,2 Gbps Tot 1,2 Gbps
Banden Tri-band (geopt. 2,4, 5, 6 GHz) Dualband (2,4 en 5 GHz)
Wifi-dekking (per router) 204 m2 140 m2
Compatibiliteit Niet geschikt voor oudere apparaten Niet geschikt voor Nest Wifi Pro
WLAN-beveiliging WPA2 802.1X, WPA, WPA2, WPA2-PSK

Bron: Google

3. De kenmerken en voordelen van Google Nest Mesh Wifi-systemen

De Google Nest Wifi Mesh Wifi-systemen hebben verschillende kenmerken die zijn ontworpen om een betrouwbare en eenvoudig te beheren draadloze netwerkervaring te bieden. Hier zijn enkele van de kenmerken van Google Nest Wifi:

 • Mesh-technologie:

Google Nest Wifi maakt gebruik van mesh-technologie om een samenhangend wifi-netwerk te creëren. Dit betekent dat de router en wifi-punten samenwerken om een naadloos netwerk te vormen, waardoor apparaten automatisch kunnen overschakelen tussen knooppunten voor een optimale dekking.

 • Google Assistent Integratie:

De router van Google Nest Wifi heeft ingebouwde Google Assistent-functionaliteit. Dit stelt gebruikers in staat om spraakopdrachten te geven voor taken zoals het bedienen van het wifi-netwerk, het afspelen van muziek en het beheren van andere smart home-apparaten.

 • Eenvoudige Installatie en Beheer:

Google Nest Wifi is ontworpen voor eenvoudige installatie en beheer. Gebruikers kunnen het systeem configureren via de Google Home-app, waar ze het netwerk kunnen instellen, wifi-punten kunnen toevoegen en apparaten kunnen beheren.

 • Prioriteren van Apparaten:

Met de Google Home-app kunnen gebruikers bepalen welke apparaten voorrang krijgen op het netwerk, bijvoorbeeld voor gaming of streaming.

 • Automatische Kanaaloptimalisatie:

Google Nest Wifi kan automatisch het beste wifi-kanaal selecteren om interferentie te verminderen en de prestaties te optimaliseren.

 • Wifi Roaming:

Het systeem ondersteunt wifi-roaming, waardoor apparaten automatisch overschakelen naar het sterkste signaal terwijl je door het huis beweegt.

 • Ouderlijk Toezicht:

Nest Wifi biedt ouderlijk toezicht, waarmee ouders beperkingen kunnen instellen op internettoegang voor specifieke apparaten of gebruikers.

 • Snel en Betrouwbaar:

Het Google Nest Wifi-systeem is ontworpen om snel en betrouwbaar internet te bieden, zelfs in huizen met meerdere verdiepingen.

 • Wifi-punten als Slimme Speakers (optioneel):

In sommige markten biedt Google de mogelijkheid om wifi-punten te kopen die ook fungeren als slimme speakers met Google Assistent.

 • Gastnetwerk Ondersteuning:

Nest Wifi ondersteunt de creatie van een gastnetwerk, zodat bezoekers veilig kunnen verbinden zonder toegang tot het hoofdnetwerk.

Het Google Nest Wifi-systeem is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt geavanceerde functies om het wifi-netwerk thuis te optimaliseren. Het is een populaire keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbaar en slim mesh-wifi-systeem.