TP-Link Mesh Wifi-systemen

Supersterke wifi. Overal. TP-Link Mesh Wifi is dé oplossing voor stabiele wifi in elke hoek van jouw huis of kantoor. Met knooppunten verspreid door jouw huis, zonder kabels, met één wachtwoord.

Op basis van alle TP-Link Mesh Wifi-systemen (modellen) is vrijwel geen vast patroon op te merken. Bijna elk model heeft een uniek modelnummer, ‘Deco’ in combinatie met een of meerdere letters in combinatie met cijfers. Bijvoorbeeld: Deco S4, S7, M4, M5, P9, X60, M9 Plus, X20, XE200 en BE65.

1. Wat is TP-Link?

TP-Link is een internationaal technologiebedrijf dat zich specialiseert in de productie van netwerkapparatuur en randapparatuur voor consumenten en bedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 1996 in China en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van netwerktechnologie. TP-Link staat bekend om het leveren van betaalbare en betrouwbare netwerkoplossingen, waaronder routers, switches, wifi-extenders, powerline-adapters, netwerkadapters en beveiligingscamera’s. Enkele kenmerken van TP-Link en zijn productaanbod zijn: Routers, Wifi-Extenders, Mesh Wifi-Systemen, Switches, Powerline-adapters, Netwerkadapters, Beveiligingscamera’s en Smart Home.

TP-Link heeft zich gevestigd als een toegankelijke en populaire keuze voor consumenten die betrouwbare netwerkapparatuur zoeken tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf blijft nieuwe technologieën en producten ontwikkelen om te voldoen aan de groeiende eisen van netwerkconnectiviteit.

2. De verschillende TP-Link Mesh Wifi-systemen

TP-Link biedt een reeks Mesh Wifi-systemen onder de naam “Deco.” Hier zijn enkele populaire TP-Link Deco Mesh Wifi-systemen:

 • TP-Link Deco M5:

Een basisconfiguratie die geschikt is voor kleinere woningen of appartementen. Het maakt gebruik van de AC1300 wifi-standaard en biedt eenvoudige installatie via de Deco-app.

 • TP-Link Deco M9 Plus:

Een geavanceerder model met tri-band functionaliteit en ingebouwde smart home-hub. Het ondersteunt zowel AC2200 als AC3000 wifi-standaarden.

 • TP-Link Deco X20:

Een Wi-Fi 6 (802.11ax) Mesh Wifi-systeem dat hogere snelheden en verbeterde prestaties biedt. Het ondersteunt de nieuwste wifi-standaard en is geschikt voor veeleisende netwerkbehoeften.

 • TP-Link Deco P9:

Een combinatie van Mesh Wifi en Powerline-technologie. Hiermee kunnen gebruikers hun netwerk uitbreiden via zowel wifi als het elektriciteitsnetwerk in huis.

 • TP-Link Deco X60:

Een Wi-Fi 6 Mesh Wifi-systeem dat gebruikmaakt van tri-band functionaliteit voor optimale prestaties in drukke netwerkomgevingen. Het biedt ondersteuning voor de nieuwste wifi-standaard.

 • TP-Link Deco X90:

Een high-end Wi-Fi 6 Mesh Wifi-systeem met tri-band functionaliteit en hoge snelheden. Het is geschikt voor grote huizen met veel verbonden apparaten.

TP-Link brengt regelmatig nieuwe modellen en firmware-updates uit, dus het is raadzaam om de officiële TP-Link-website te raadplegen voor de meest actuele informatie over beschikbare Deco Mesh Wifi-systemen. Het beste model voor jou hangt af van de grootte van je huis, de gewenste snelheid, dekkingsbehoeften en het beschikbare budget.

3. De kenmerken van TP-Link Mesh Wifi-systemen

De kenmerken van TP-Link Deco Mesh Wifi-systemen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en de generatie. Over het algemeen bieden TP-Link Deco-systemen echter enkele gemeenschappelijke kenmerken:

 • Mesh-technologie:

TP-Link Deco maakt gebruik van mesh-technologie om een samenhangend wifi-netwerk te creëren met één enkele naam (SSID). Dit zorgt voor naadloze overgangen tussen de router en satellieten voor optimale dekking.

 • Tri-Band Functionaliteit (sommige modellen):

Bepaalde Deco-modellen ondersteunen tri-band functionaliteit, waardoor er een extra 5 GHz-band beschikbaar is voor specifieke communicatie tussen de knooppunten, waardoor de hoofdband beschikbaar blijft voor directe verbindingen met apparaten.

 • Wi-Fi 6 Ondersteuning (sommige modellen):

Nieuwere Deco-modellen ondersteunen de nieuwste wifi-standaard, Wi-Fi 6 (802.11ax), waardoor hogere snelheden en betere prestaties mogelijk zijn, vooral in omgevingen met veel verbonden apparaten.

 • Eenvoudige Installatie en Beheer:

TP-Link Deco-systemen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en beheer. De Deco-app begeleidt gebruikers door het installatieproces en biedt tools voor het beheren van het wifi-netwerk.

 • Automatische Optimalisatie:

Deco-systemen hebben functies zoals automatische kanaalselectie en automatische bandwisseling om de prestaties te optimaliseren en interferentie te verminderen.

 • Ethernetpoorten op Satellieten (sommige modellen):

Veel Deco-satellieten hebben ethernetpoorten, waardoor bedrade apparaten kunnen worden aangesloten voor een stabiele bekabelde verbinding.

 • Gastnetwerk Ondersteuning:

TP-Link Deco biedt vaak de mogelijkheid om een gastnetwerk in te stellen, zodat bezoekers veilig kunnen verbinden zonder toegang tot het hoofdnetwerk.

 • Ouderlijk Toezicht (sommige modellen):

Bepaalde Deco-modellen bieden ouderlijk toezicht waarmee gebruikers de internettoegang voor specifieke apparaten kunnen beheren.

 • QoS (Quality of Service):

TP-Link Deco-systemen ondersteunen vaak Quality of Service-functies, waarmee gebruikers prioriteit kunnen geven aan specifieke apparaten of toepassingen voor een betere prestatie-ervaring.

 • Schaalbaarheid:

Deco is schaalbaar, wat betekent dat je extra satellieten kunt toevoegen om de dekking uit te breiden als dat nodig is.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke kenmerken kunnen variëren afhankelijk van het exacte model en de generatie van het TP-Link Deco Mesh Wifi-systeem dat je overweegt. Raadpleeg de productspecificaties en documentatie voor het meest nauwkeurige overzicht van functies.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
expert.nl